Iniciativa Popular No al Maltractament Animal

La Comissió de Peticions del Congrés dels Diputats ha admès a tràmit la petició d’enduriment de les penes per maltractament animal presentada por la Iniciativa Popular No al Maltractament Animal, a la que ha donat trasllat a la Comissió de Justícia.

El passat 26 de març de 2012, després de les 59 manifestacions simultànies en las que van participar-hi més de 100.000 persones, representants de la Iniciativa van lliurar al Congrés prop de 400.000 signatures sol·licitant, en virtut del Dret de Petició reconegut en la Constitució, un enduriment real i efectiu de les penes per maltractament animal contemplades pel Codi Penal, així com l’adhesió d’Espanya a la Convenció Europea de Protecció d’Animals de Companyia, elaborada fa 25 anys pel Consell d’Europa i que Espanya, malgrat ser membre del mencionat Consell, encara no ha ratificat.

www.noalmaltratoanimal.org

No al maltractament animal va néixer com a iniciativa popular a través de la unió de ciutadans anònims, impotents de veure com cada dia s’esdevenen salvatges casos de maltractament animal que no són condemnats amb la contundència que mereixen. El detonador va ser el conegut cas Schnauzi. Un cadell de només dos mesos de vida va ser torturat més d’11 hores per un individu que va gravar-ho  en vídeo i ho va publicar a Internet.

D’acord amb les penes previstes en el Codi Penal, aquest subjecte s’hauria d’enfrontar a una pena màxima que aniria dels 3 als 12 mesos de presó, i cas de no tenir antecedents penals, tan sols hauria de pagar una multa, com acostuma a succeir en tots els casos de maltractament animal. Mai no s’ha fet efectiva una  entrada a presó de cap subjecte condemnat per maltractament animal.

El dolor infligit no pot rescabalar-se, però l’objectiu d’una pena és també intentar dissuadir de la comissió del delicte. Aquests individus són, a més, perillosos per a les persones, tal com demostren diversos estudis científics (el maltractament animal és un senyal d’alerta psiquiàtrica).

Els ciutadans espanyols seguiran lluitant fins que siguin escoltats per les persones escollides com als seus legítims representants dins el Poder Legislatiu, fins que recordin el significat del que suposa la representació en democràcia, i reformin les normes en consideració al que la majoria entén com a primordial: el respecte per la vida d’éssers que pateixen a diari el maltractament, com són els animals a Espanya.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Legislació, Maltractament animal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s