Un problema de fiabilitat en l’experimentació amb animals

Un dels grans problemes de la vivisecció és el secretisme. És una indústria que paguem tots amb fons majoritàriament públics, però s’esforcen per tal que allò que passa dins els laboratoris no surti a la llum. Si tot fos correcte, per què caldria amagar aquestes pràctiques cara als contribuents?

Quan han sortit a la llum gravacions amb càmera oculta on es veu el patiment dels animals que es troben en aquests laboratoris, la reacció ha estat immediata: s’han creat grups amb l’objectiu d’aconseguir l’abolició d’aquestes pràctiques, lluitar per l’enduriment de les lleis en aquest aspecte, i aconseguir un nivell mínim de benestar pels animals.

Associacions com Metges per a una Medicina Responsable (www.pcrm.org) s’oposen a aquesta cruel pràctica ja que pot provocar desgràcies com la Talidomida (on més de 10.000 nens van néixer amb importants deformitats) o frenar importants descobriments terapèutics que no tenen efectes en les espècies animals estudiades però si en els humans.

Tot i que encara es diu popularment que la vivisecció serveix per trobar cures a malalties (encara sabent que no és cert), podem trobar alternatives viables que surten més rentables tant a la ciència com a les empreses relacionades: mètodes com els models computacionals, la microdosis, els cultius cel·lulars, l’ús de cèl·lules mare (del propi pacient) i microbis, membranes sintètiques, estudis de genoma humà, estudis epidemiològics i estudis clínics amb voluntaris i pacients sans quan l’objecte d’estudi ho permeti.

PACMA fotos

Malauradament, tot i que la consciència col·lectiva avança cap a la repulsió al finançament de pràctiques abominables com aquestes i es preveu que les polítiques s’endureixin en aquest sentit, no es creu que l’aplicació massiva de mètodes alternatius sigui ràpida.

Des d’aquí animem a exercir la pressió popular i científica necessària per accelerar aquest procés, i invitem als lectors a informar-se i adoptar una posició clara a favor dels mètodes alternatius en el seu dia a dia, començant per evitar la compra de productes que hagin estat experimentats en animals, i promocionar el consum d’aquelles marques que no testegen els seus productes en animals.

Podeu llegir més informació sobre l’experimentació amb animals al següent enllaç: http://www.pacma.es/p/31

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Experimentació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s