Jornada Animalista #pacmasants

El passat diumenge 14 d’abril es celebrà la Jornada Animalista al barri de Sants, a Barcelona, organitzada pel Partit Animalista PACMA i emmarcada dins la campanya ADOPTA. L’esdeveniment va comptar amb la col·laboració i assistència de diferents associacions i protectores d’animals: El Cisne negro, Olescan, El club del Kat, Pro golden, ADE, Veu animal, Amics acollidors dels animals, Gats del carrer i ProBretón, les quals van ajudar a difondre, un cop més, la greu problemàtica que milers de peluts pateixen a Catalunya: l’abandonament i el maltractament.

L’objectiu principal d’aquest tipus de trobades és promoure l’adopció, acollida i apadrinament de gossos i gats que prèviament han estat abandonats i rescatats per les entitats col·laboradores, intentant aproximar als ciutadans la cruel realitat que pateixen els animals també a casa nostra.  

Per a fer-ho, es van realitzar desfilades de gossos en adopció explicant la història de cadascun dels protagonistes, intentant així crear consciència entre els assistents potenciant la tinença responsable, i despertant la seva sensibilitat envers aquest col·lectiu.

La jornada també va incloure un concurs anomenat “El gos més simpàtic” , el qual va consistir en una desfilada de tots els gossos assistents (en adopció o no), i entre els quals al final de tot, es va triar al més simpàtic de forma democràtica. Van ser moments emotius, doncs els animals van gaudir de moments de diversió, i les mostres d’afecte per part dels amos i voluntaris envers els seus peluts feien reflexionar sobre aquells pobres gossos que segueixen a l’espera d’una llar i una família que els estimi com es mereixen.

firaanimalista

Aquest darrer any els abandonaments de gossos i gats han augmentat notablement. És per això que tant el Partit Animalista, com les demés associacions fem un esforç dia rere dia per intentar transmetre i promoure la importància de les adopcions responsables, enlloc de la compra d’animals de companyia en botigues on, gairebé sempre, són explotats, maltractats i criats només amb finalitat lucrativa i sense tenir en compte l’estat ni el benestar de l’animal.

Finalment cal destacar la particularitat d’aquesta jornada en concret, ja que el Partit Animalista Contra el Maltractament Animal ha volgut solidaritzar-se amb els companys de Planeta Consciente, donant a conèixer la seva Campanya per a l’alliberació de l’orca Kshamenk: una orca que viu en captivitat a l’oceanari Mundo Marino a la província de Buenos Aires (Argentina) i que té risc de morir si no és alliberada properament, després d’haver estat 20 anys vivint en captivitat.Aquesta campanya, que s’està duent a terme a nivell mundial, pretén recopilar imatges i dibuixos fets voluntàriament per gent de tot el món demanant la seva alliberació, per tal d’aconseguir una considerable pressió social vers les autoritats argentines perquè en permetin el seu alliberament definitiu.

Les jornades animalistes acostumen a ser bimensuals i es fan sempre amb l’esperança d’arribar a les persones, de fer entendre que, amb l’actitud i ajuda de cadascú, mica en mica creix el respecte cap a les persones i els animals.

Pots veure més fotos d’aquesta jornada, al Facebook del Partit Animalista – Barcelona.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Esdeveniments, PACMA - BCN. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s